Shure Axient Digital

Shure AXIENT Digital AD | ADX

Axient Digital omvat ontvangers die compatibel zijn met beide zenderlijnen van het systeem, de AD-serie en de ADX-serie. De AD-zenders beschikken hierbij over alle essentiële productkenmerken, waaronder bijzonder goede RF-prestaties en hoogwaardige digitale geluidsoverdracht. De ADX-zenders van Axient Digital zijn in aanvulling hierop voorzien van ShowLink, dat real-time controle biedt over alle zenderparameters, plus functies die storingen automatisch detecteren en omzeilen. Daarnaast omvat de ADX-serie het eerste micro-bodypack met een zelftunende interne antenne. Deze valt nog minder op en biedt extra draagcomfort.
 
“Shure bemoeit zich al jaren actief met de spectrumdiscussie om samen met professionele gebruikers van draadloze verbindingen hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen die ongestoorde producties mogelijk maken,” aldus Nick Wood, de productgroepmanager voor draadloze systemen bij Shure. “Gezien de almaar toenemende uitdaging wat betreft de RF-spectrumtoewijzing in de verschillende landen, is het nu belangrijker dan ooit om gebruikers een systeem te kunnen bieden dat betrouwbare draadloze overdracht van kritieke audiobronnen levert. Of er nu veel of weinig kanalen nodig zijn, met zijn ongeëvenaarde RF-stabiliteit en efficiënte spectrumgebruik biedt Axient Digital een optimale en flexibele benutting van het beschikbare spectrum, en dat met de kraakheldere geluidskwaliteit die hedendaagse producties vereisen.”
 
De talloze gebruiksvriendelijke functies en mogelijkheden van Axient Digital maken het een ideaal systeem voor allerlei soorten toepassingen en gebruikers:
Krachtige RF-prestaties - Speciaal met het oog op professionele producties is Axient Digital ontworpen om maximale signaalstabiliteit te leveren. De Quadversity™-ontvanger van het systeem levert True Digital Diversity en minimaliseert hiermee de kans op signaaluitval door storingen en reflectie-interferentie. In de Quadversity-modus kunnen gebruikers losse sets diversity-antennes in verschillende zones plaatsen, of het aantal antennes in één zone verdubbelen om ook in de meest uitdagende omgevingen een goede RF-ontvangst te garanderen. De High Density-modus verhoogt het maximale aantal simultaan beschikbare kanalen van 17 naar 47 per 6 MHz-televisieband (en van 23 naar 63 kanalen per 8 MHz-televisieband), en dat alles zonder verlies aan geluidskwaliteit.
 
Geluidskwaliteit - Axient Digital levert een kraakheldere digitale geluidskwaliteit via Dante- en AES3-uitgangen, met een zeer vlak frequentieverloop en een nauwkeurige overgangsresponsie in het gebied van 20 Hz tot 20 kHz. Axient Digital levert bovendien een groot dynamisch bereik, werkt met AES-256 encryptie en biedt een onovertroffen latency van slechts 2 milliseconden van microfoonomvormer tot analoge uitgang.
 
Besturing op afstand - Axient Digital is compatibel met Wireless Workbench® en dat maakt efficiënte controle en configuratie op afstand mogelijk, evenals optimaal spectrumbeheer en frequentie-monitoring met de ShurePlus™ Channels-app. De functies Dante Cue en Dante Browse van het systeem verzorgen monitoring via de hoofdtelefoon in hoge geluidskwaliteit van elk op het Dante-netwerk aangesloten apparaat. Daarnaast omvat het Axient Digital-assortiment een hele reeks aan slimme, krachtige accu's en oplaadstations die zijn voorzien van een netwerkaansluiting.
 
Hardware en schaalbaarheid - Het tot 184 MHz grote werkgebied voor alle Axient Digital zenders en ontvangers, biedt een ruime spectrumdekking en maakt voorraadbeheer eenvoudiger. De flexibiliteit en schaalbaarheid zijn maximaal dankzij het gebruik van dual- en quad-channel receivers in combinatie met een gemeenschappelijk ontvangerplatform voor zowel AD- als ADX-zenders.
Axient Digital is compatibel met de bijzonder compacte Shure Battery Rack Charger (SBRC) die tot acht accu's oplaadt in één rackplaats. Deze SBRC biedt een gebruiksklare, geïntegreerde oplossing voor het opladen en bewaren van accu's, en is aan de voorzijde voorzien van een duidelijk display voor weergave van essentiële accuparameters zoals de laadstatus, de resterende laadtijd en de accuconditie. Sluit de SRBC desgewenst aan op een netwerk en u kunt via de Shure Wireless Workbench-software of de ShurePlus Channels-app de status van de aangesloten accu's op afstand monitoren.
 
“Axient Digital is compleet opnieuw ontworpen om de meest uiteenlopende uitdagingen onder alle omstandigheden het hoofd te bieden — zoals tijdens professionele tournees, theaterproducties en televisieuitzendingen,” aldus Michael Johns, productmanager bij Shure. “Het Axient Digital-assortiment bevat unieke producten zoals een frequency-diversity handmicrofoon (ADX2FD) en het eerste waterdichte micro-bodypack ter wereld met een interne antenne (ADX1M), zodat zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden zowel geluidstechnici als artiesten op een kraakheldere digitale geluidsoverdracht kunnen vertrouwen.”
 
De AD-producten zijn leverbaar vanaf het einde van de zomer van 2017, en de ADX-producten komen begin 2018 beschikbaar.

 


AD Receivers

Dual- en Quad-channel rack ontvangers voor AD en ADX Series zenders bieden ondermeer True Digital Diversity, Dante en AES3 outputs en complete Wireless Workbench integratiec
Lees verder »

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits