Meyer Sound Leopard op Filmfestival

aukeslogoHet 23e Openlucht Film Festival in Apeldoorn presenteerde zeven nachten lang blockbuster films met 3.1 Cinema Sound geleverd door een Meyer Sound LEOPARD lineaire geluidsversterking systeem. Het aangeschafte Meyer Sound Leopard-systeem door Aukes Theatertechniek in Amsterdam, verzorgde voor een nachtelijke publiek van 1500 man op een afgelegen bosweide buiten de stad, een geweldig indrukkende gebeurtenis.

"Ik heb meteen het verschil in geluidskwaliteit met voorgaande jaren gehoord," zegt Jelle Bleijenberg van CineMec, de bioscoop operator die de speelfilms leverde voor het festival. "Met LEOPARD was het geluid veel directer en met een goed stereobeeld voor het hele publiek."

Mark Oppedijk van Aukes is het ermee eens dat LEOPARD een enorme verbetering is voor het festival. "Dit is één van onze grootste audio projecten op een continue basis, en LEOPARD deed het veel beter dan de point-source systeem die we eerder hadden gebruikt," zegt hij. "Wat het belangrijkste voor mij was, was de kernachtige verstaanbaarheid, waardoor het makkelijker voor het publiek was om de acteurs te horen, zelfs wanneer ze zachtjes fluisteren."

Om een gebied van 40 meter breed en 60 meter diep te bestrijken, werd gebruik gemaakt van full-range links, midden en rechts kanalen van vier LEOPARD line array luidsprekers onder elkaar, ondersteund door zes Meyer Sound 900-LFC laagfrequente luidsprekersystemen. Een Galileo luidspreker management systeem met één Galileo 616 processor zorgde voor de systeem aansturing en afstemming. CineMec zorgde voor gigantisch projectiescherm en de 35K ANSI lumen projector.

"De 900-LFCs hebben een heerlijke punch voor zo’n compacte doos," merkt Oppedijk op. "Met de subwoofers die we voorheen gebruikte kregen we slechts een gedempt gerommel voor de lage frequentie-effecten. Maar met de 900-LFCs worden de lage transiënten heel duidelijk gedefinieerd. Het is duidelijk een snellere luidspreker.

"Eerder hadden we met het point-source-systeem veel meer luidsprekers nodig om op hetzelfde geluidsniveau op de achterste rijen te komen", vervolgt Oppedijk. "We hebben volledig omsloten torens te gebouwd voor de versterker racks en processors omdat regen niet ongebruikelijk is. Maar ons volledig weerbestendig Leopard-systeem stond gewoon buiten in de open lucht dit jaar. Dit bespaarde nog wat truck ruimte, samen met drie of vier uur tijd om op te bouwen. "

 

Aukes Theatertechniek is een brede leverancier van stage, verlichting en audio-technologie voor podiumkunsten en zakelijke evenementen door heel Europa.

Het Openlucht Filmfestival 2015, gesponsord door Accres Apeldoorn BV, vertoonde oa. de blockbusters 'Interstellar', 'Furious 7 "," The Imitation Game, "en nog veel meer.

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits