Eyeworks breidt verder uit met Wisycom en Sound Devices!

eyeworkslogoMei 2013. Eyeworks produceert voor de AVRO het nieuwe avonturenprogramma Atlas dat zich afspeelt in Marokko. In dit programma nemen twee teams van bekende Nederlanders, waaronder Laura Dekker, Robert de Hoog en Johnny Kraaijkamp jr. het tegen elkaar - en zichzelf - op tijdens de extreme survival tocht van 600 km over de historische handelsroute die voert vanuit de Sahara naar Marrakesh, met het Marokkaanse Atlasgebergte als ultieme barrière. Om alle zenders en microfoons los en gemixed te kunnen opnemen, heeft  Eyeworks, geïnvesteerd in Wisycom draadloze microfoons en de portable multitrack mixers/recorders van Sound Devices, de 664.

mcr42set

eyeworks664Al eerder had Eyeworks, producent van o.a. "Nova Zembla", "Groeten uit de rimboe", "Echte Gooische meisjes" en "Herman's Restaurantschool" geinversteerd in Wisycom en Sound Devices. Een verdere uitbreiding van de Wisycom zenders was met de vele buitenlandse producties en binnenlandse frequentie perikelen dan ook een logisch vervolg.  De Sound Devices 664 kwam ook als geroepen: er was al geruime tijd behoefte aan een portable mixer met 6 inputs waarbij deze ingangen ook los opgenomen konden worden. In extreme situaties is het zelfs mogelijk om 10 of 12 zenders op de Sound Devices 664 aan te sluiten en los op te nemen. Daarvoor wordt de 664 dan voorzien van een extra fader unit, de CL-6.

Het grote voordeel voor de geluidstechnici is dat ze nu geheel los van de camera kunnen draaien. Ze nemen zelf het gemixte signaal op op een Compact Flash kaart. Tevens kan er voor gekozen worden om ook de kanalen los op te nemen. De interne tijdcode generator wordt gesynced met een Ambient Lockit box en deze verzorgd de tijdcode op de camera.

atlas1

 

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits