Eyeworks kiest voor Wisycom en Sound Devices!

eyeworksJuli 2011. Voor het internationale reality format Restaurant School dat in Nederland onder de naam "Herman's Restaurant School" te zien zal zijn, heeft  Eyeworks, dat het programma voor RTL4 produceert, geïnvesteerd in Wisycom draadloze microfoons en de portable multitrack recorders van Sound Devices, de 788T.


In het voortraject heeft Eyeworks, producent van o.a. "Nova Zembla", "Groeten uit de rimboe" en "Echte Gooische meisjes", uitgebreid gekeken wat de beste oplossing zou zijn om enerzijds het nieuwe programma "Herman's Restaurant School" mee te kunnen opnemen, en anderzijds wat op langere termijn een geschikte investering zou zijn, met name gezien de ontwikkelingen aangaande de draadloze microfoon frequenties. mcr42set

Er is gekozen voor een setup bestaande uit de portable 8-input recorder van Sound Devices, de 788T in combinatie met de dual channel draadloze microfoon ontvangers (MCR42) van Wisycom. Met deze setup is het mogelijk om naast de hengel een 7-tal draadloze microfoons te ontvangen waarbij de geluidsman niet door z’n rug gaat van het gewicht van de hele set. Met de keuze voor de Wisycom zender / ontvanger combinatie is gekozen voor een set met een heel breed schakelgebied (122 Mhz) zodat de set ook in de toekomst, ongeacht eventuele veranderingen in de bruikbare draadloze frequentiebanden, kan worden ingezet. Met een dergelijk schakelbereik kan er altijd wel een vrije, bruikbare frequentie worden gevonden.

petrol tasDaarnaast moest de set ook compact blijven want de ruimte in de keukens (waar het programma wordt opgenomen) kan soms beperkt zijn. Het materiaal wordt opgenomen op de interne schijf van de 788T recorder en daarnaast wordt er een backup gedraaid op een externe harde schijf die via fire-wire aan de 788T hangt. Deze schijf gaat dagelijks naar de editor voor de beel/geluid montage. Voor het synchroniseren van de recorders en de camera’s worden Ambient Lockits gebruikt.

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits