Instituut voor Beeld & Geluid Hilversum

Het Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum beheert 70% van het Nederlandse audiovisuele erfgoed. De collecties omvatten meer dan 700.000 uur radio, televisie, film en muziek en groeien nog iedere dag. Het is daarmee één van de grootste audiovisuele archieven van Europa.

Een belangrijk onderdeel van dit architectonisch uiterst opvallende gebouw zijn twee zalen geschikt voor Film en HD-video projectie. Leverancier Digital & Media Solutions installeerde naast het geluid ook de projectie apparatuur voor deze presentatie- en bioscoopzalen.
Beide zalen zijn voorzien van een Dolby-Surround geluidsvoorziening met Meyer Sound luidsprekersystemen. De directie ambieerde op alle vlakken de beste kwaliteit. Voor de grote zaal is het hoofdsysteem gebaseerd op type UPQ-1P, aangevuld met een 700-HP subwoofer. De kleinere zaal werd voorzien van UPA-1P systemen in Left-Centre-Right opstelling, ook hier aangevuld door de 700-HP.
De surround systemen voor beide zalen zijn RAL gekleurde typen MM-4. De miniatuur luidspreker van Meyer Sound met gering formaat van 10x10x10cm.


Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits