Sound Devices Portable Mixers

Sound Devices 688

688

De Sound Devices 688 is een Field Production Mixer met 12 inputs, een 16 track recorder, Mix Assist en nog veel meer. De 688 combineert een aantal eigenschappen van andere Sound Devices mixers in deze geheel nieuwe, uiterst veelzijdige mixer. Zo zijn er elementen van de 664, 633 en de 788T toegepast in het ontwerp van de 688. Dit heeft geresulteerd in een mixer met 12 ingangskanalen en 4 uitgangsbussen. Deze ingangskanalen zijn ook nog eens allemaal los op te nemen, net zoals de uitgangsbussen. Het is dus naast een mixer ook een 16 kanaals recorder. De 688 beschikt over een interne Ambient TC clock, een kleuren LCD, 4 kanalen AES in (ook AES42), 8 kanalen AES uit en natuurlijk de diverse microfoon en line uitgangen die u gewend bent van de Sound Devices mixers. De opnames kunnen worden gemaakt op SD of CF kaart.

mixasEen unieke functie in de 688 mixer is de MixAssist functie. De MixAssist functie zorgt er voor dat er een automatische mix wordt gemaakt van de ingangskanalen die openstaan, waarmee ongewenste achtergrond geluiden en overspraak van de ene microfoon op de andere, tot een minimum worden beperkt. Kamfilter effecten worden hiermee gereduceerd waardoor er een rustiger klankbeeld overblijft.

Daarnaast is het mogelijk om de 688 te gebruiken met de CL-6. De CL-6 is een input controller waarmee inputs 7-12 bediend kunnen worden. Daarnaast geeft de CL-6 LED output metering en extra bediening van de recorder. In combinatie met de 688 zorgt de CL-6 er voor dat de mini-faders van de 688 gaan functioneren als trim controls.

sl-6Een andere module die in combinatie met de 688 kan worden gebruikt, is de SL-6. De SL-6 geeft de mogelijkheid om draadloze microfoonontvangers draadloos te ingereren in de 688 mixer. Zo kunnen er totaal drie dubbele ontvangers in de SL-6 worden geplaatst (op dit moment van de merken Wisycom, Audio Limited & Lectrosonics) die voorzien zijn van een SuperSlot. In de SL-6 zit een ingebouwde antenne distributie en er is tevens de mogelijkheid om de hele mixer set-up te voeden dmv een aanwezig NP-1 slot. Op de display van de mixer kan dan alle informatie die van de ontvanger afkomt worden afgelezen of aangepast. store

User guide

d

Sound Devices 664

664

 

 

 

 

De Sound Devices 664 is een 6-kanaals Field Production Mixer, maar is eigenlijk nog veel meer. De 664 combineert een aantal eigenschappen van andere Sound Devices mixers in deze geheel nieuwe, uiterst veelzijdige mixer. Zo zijn er elementen van de 552, de 302 en de MixPre-D mixers toegepast in het ontwerp van de 664. Dit heeft geresulteerd in een mixer met 12 ingangskanalen en 4 uitgangsbussen. Deze ingangskanalen zijn ook nog eens allemaal los op te nemen, net zoals de uitgangsbussen. Het is dus naast een mixer ook een 16 kanaals recorder. De 664 beschikt over een interne Ambient TC clock, een kleuren LCD, 4 kanalen AES in (ook AES42), 8 kanalen AES uit en natuurlijk de diverse microfoon en line uitgangen die u gewend bent van de Sound Devices mixers. De opnames kunnen worden gemaakt op SD of CF kaart.

Daarnaast is het mogelijk om de 664 te gebruiken met de CL-6. De CL-6 is een input expander welke er voor zorgt dat er 6 extra line ingangen beschikbaar komen op de 664. Daarnaast geeft de CL-6 LED output metering en extra bediening van de recorder. In combinatie met de 664 geeft de CL-6 de mogelijkheid om 12 ingangen en 4 uitgangen op te nemen tot totaal 16 tracks. store

Lees verder ...

d

Sound Devices 633

633Deze portable mixer heeft 3 microfoon ingangen, 3 lijningangen, 6 mix bussen (L/R + Aux 1,2,3,4) en een 10 kanaals CF en SD recorder.

Andere in het oog springende kenmerken van deze kleine, compacte mixer:

 • Quad Power supply: voeding van de mixer door middel van twee accu's achterop de mixer, externe DC (12-18V) of door 6 interne AA batterijen.
 • Power Safe circuitry: als de voeding van de mixer af wordt gehaald (per opngeluk of met opzet) dan draait de 633 nog 10 seconden door op een interne accu die netjes alle files afsluit.
 • Timecode: interne reader/generator (Ambient).
 • USB connection: voor aansluiten keyboard om zo metadata in te kunnen voeren.
 • Gewicht: 1,1kg
 • Afmetingen: 6 x 24 x 14.

store

633front

           633rear

633sideb633sidea

d

Sound Devices 552

552

De opvolger van de bekende ENG-mixer SD442 is de 552 geworden. De 552 leunt sterk op de succesvolle voorganger met gewaardeerde features als de vele uitgangen, traploze gain en laagaf, PFL en input limiters per kanaal. Echter de nieuwe 552 biedt nu:

 • 5 Mic/Line inputs
 • 2 x AES Digital out (4 kan) voor bv XD-Cam's en DigiBeta camera's
 • Ingebouwde recorder op SD cards
 • Exact hetzelfde formaat als 442, maar met lager gewicht.
 • 5x direct output pre- of post-fader
 • Alle bediening vanaf het front panel, geen schakelaars meer aan de inputzijde
 • Vele persoonlijke wensen en opties instelbaar via het gebruikers menu, voorgelezen door SVEN, hoorbaar in de koptelefoon en vast te leggen op SD card
 • Uitgebreide meter mogelijkheden: Vu, Peak, Peak Hold en combinaties hiervan
 • Standaard 10p Hirose multi aansluiting met daarop 2x AES/EBU uit (AEM levert de bij de 552 de nieuwe digitale multikabels die perfect matchen met de digitale inputs op camera en recorders; deze kabels zijn de nieuwe norm voor alle mixers met Hirose aansluiting)
 • Zeer veel Output en return mogelijkheden

Een ideale mixer voor de facilitaire bedrijven, maar ook voor de veeleisende freelancers bij ENG, EFP, film & documantaire. store

Technische specificaties

 

d

Sound Devices 302

302

De 302 is verbazend klein, maar is daarnaast ontzettend flexibel in te zetten. De mixer heeft 3 microfoon ingangen met 48V fantoom voeding en uitstekende limiters; mede daardoor zeer breed inzetbaar voor bijv. gebruik bij DV camera of in situaties waarbij het niet wenselijk is om lange tijd met een zware mixer te sjouwen. De 302 is licht, compact en zeer betaalbaar, maar zeer zeker een professionele mixer in gebruik. Werkt op 3 AA batterijen of externe 12V DC. store

Technische specificaties

 

d

Sound Devices MixPre-D

mixpre-dDe Sound Devices MixPre-D is de opvolger van de veel gebruikte MixPre. De MixPre-D is een verbeterde uitvoering van z’n voorganger en heeft meer functionaliteit.

De nieuwe functies  van deze kleine portable mixer op een rij:

 • 2 gebalanceerde microfoon / line ingangen
 • 2 gebalanceerde microfoon / line uitgangen
 • 16 segments metering per kanaal met Peak + VU weergave
 • M/S matrix en stereo linking
 • AES3 digitale output op XLR connector

Daarnaast beschikt de MixPre-D over een USB streaming functie: de analoge inputs kunnen op de aanwezige USB output worden gezet om zo audio te kunnen streamen naar computer of recorder.  De mixer heeft een externe 12V aansluiting en werkt ook op twee interne AA batterijen. Ondanks de extra functionaliteit is de prijs nauwelijks hoger dan z’n voorganger. Een ideale mixer / pre-amp voor  allerlei (portable) situaties, maar ook bij uitstek geschikt als pre-amp voor DSLR camera's. Er is zelfs een speciale adapter voor de MixPre-D beschikbaar waarmee deze rechtstreeks onder een DSLR kan worden gemonteerd. De microfoon uitgang van de MixPre-D kan dan rechtsreeks worden aangesloten op de ingang van de camera. storemixpremount

 

 

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits