Phonak

phonak logoPhonak Communication Systems is de Zwitserse fabrikant van ‘s werelds enige RF in-ear systeem. De Invisity serie bestaat uit een uniek en zeer hoogwaardig programmeerbaar miniatuur “oortje” en een bijbehorende basiszender. Deze “oortjes” zijn bij uitstek geschikt in situaties waarbij een reporter, presentator, acteur of instructeur onzichtbaar ingefluisterd of gesouffleerd moet worden.

oortje

De in-ear receivers zijn zeer klein en passen geheel in het oor en zijn dan ook nagenoeg onzichtbaar te dragen.  Omdat de ontvanger in het “oortje” is ingebouwd, zijn er verder geen externe ontvangers of materialen nodig om de cue’s te beluisteren, het “oortje” alleen is voldoende.

d

Invisity RF oortje

oorinoor

Het voordeel van de Invisity ontvangers is dat ze vrij programmeerbaar en her-programmeerbaar zijn. Binnen een bepaald frequentiebereik (7MHz) is het mogelijk om de “oortjes” door ons te laten programmeren.

Invisity Flex
Deze ontvanger is op 1 vaste frequentie te bestellen; de gewenste frequentie wordt er door ons in geprogrammeerd en mocht er later behoefte zijn (door bijvoorbeeld gewijzigde RF omstandigheden), dan kan er weer een andere frequentie in gezet worden.

in doosjeInvisity 4
Deze ontvanger (die uiterlijk gelijk is aan de Flex) kan 4 verschillende frequenties ontvangen. Om tussen deze frequenties te kunnen schakelen, wordt een afstandbediening bijgeleverd. Ook hierbij geldt dat de frequenties later nog aan te passen zijn.

d

TX300 RF zender

tx300TX-330V
De bijbehorende zender voor de Invisity ontvangers is de TX-300V. De zender kan ingesteld worden op 20 frequenties tussen 150 – 220 MHz. Dezelfde frequenties dus waarop de oortjes zijn te bestellen. Maximaal zendvermogen (instelbaar) is 300mW, dit om een groter ontvangstbereik te realiseren. Er is ook een 1HE 19” montage-kit beschikbaar om de zender in een rack te kunnen monteren. De XLR input kan worden geschakeld tussen een microfoon en line signaal. 

 

Een nieuw in-ear systeem van Phonak: Phonak Roger. Bestaande uit een Roger basestation zender, een portable touchscreen zender en een bijbehorende Roger earpiece. Dit nieuw systeem werkt op 2.4Ghz. De geluidskwaliteit is behoorlijk verbeterd ten opzichte van het oude VHF systeem, daarnaast heeft het oortje een wat harder volume, en een kleinere afmeting. De range is, zoals met alle 2.4Ghz systemen heel erg locatie gebonden, maar is zo'n 15 tot 30 meter. store

d

Phonak Roger Basestation transmitter

De basiszender van het Phonak Roger systeem is een kleine 2.4Ghz zender die als tabletop zender gebruikt kan worden, maar ook in een 19" rack kan worden ingebouwd (met 19" adapter plaat). De antenne zit op de voorkant van de zender en kan eventueel verlengd worden, mocht dit wenselijk zijn. Een grote draaiknop op de voorzijde bepaalt het luistervolume van de Phonak Roger earpiece. Voor die situaties waar VHF frequenties niet goed meer bruikbaar zijn, of als er een hogere geluidskwaliteit gewenst is, dan is dit Phonak Roger systeem de oplossing.

d

Phonak Roger earpiece

Het 2.4Ghz oortje wat nagenoeg onzichtbaar gedragen kan worden. Het "oortje" werkt op een kleine knoopcel en krijgt z'n signaal van de Phonak basetransmitter. Dit "oortje" is speciaal ontwikkeld voor het cue-en van presentators of acteurs. De afstand tussen basezender en earpiece kan dan ook niet al te groot zijn, de straal waarin het oortje werkt is zo'n 25 meter.

 

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits