Theater Speelhuis in een nieuwe jas.

speelhuis logoMaart 2013: Theater Speelhuis in Helmond fungeert sinds februari 2013 in een nieuw jasje. Maar wie eenmaal binnen is geweest, spreekt liever van een nieuwe jas. Want het theater mag dan wel uit nood zijn geboren nadat voorganger ’t Speelhuis op 29 december 2011 in vlammen was opgegaan, hier is duidelijk sprake van een geluk bij een ongeluk.

Het nieuwe Theater Speelhuis is gevestigd aan de Kromme Steenweg in het centrum van Helmond. Het is verrezen in het binnenste van de O.L. Vrouwe- oftewel Mariakerk en is een volwaardig theater met 450 zitplaatsen. Met een fraai podium, een imposante tribune en effectieve horecavoorzieningen. En uiteraard uitgerust met de modernste theater- en zaaltechnieken. Helmond hoeft niet langer te treuren om wat ooit was.

speelhuistechniek

Theater Speelhuis draait inmiddels op volle toeren. Met een volledige programmering, met onder meer opera, klassiek en musicals. Hoewel het theater geen theatertoren heeft, kunnen de meeste producties er terecht, zoals op 21 januari het grootse muziektheaterevenement ‘De kleine blonde dood’.

 

 

 

speelhuispubliekHet publiek dat Theater Speelhuis heeft bezocht is zonder uitzondering enthousiast. ‘Daartoe draagt bij dat het theater is gevestigd in een puur Helmonds gebouw,’ zegt publiciteitsmedewerker Marloes Hakvoort. De totstandkoming van het nieuwe theater was een kwestie van slechts vier maanden. Als de tribuneconstructie geen bouwvertraging had opgelopen, was het karwei binnen drie maanden geklaard. Een huzarenstukje als je het eindresultaat ziet.

 

array speelhuis

Audio Electronics Mattijsen mocht in opdracht van de gemeente Helmond zorg dragen voor de passend geluidssysteem in de kerk. Rekening houdend met de aanwezige akoestiek werd een plan ontworpen gebaseerd op een line array van Meyer Sound. De Meyer Sound MINA linearray werd gebruik als L/R systeem, waarbij Meyer Sound UPJ-1P's werden gebruikt als L/R fills. Als subs werden gebruikt de Meyer Sound 600HP's. Daarnaast nog UPJ's, MINA's en UP4-XP voor diverse fills. Voor de algehele processing van het hele systeem werd gebruik gemaakt van een Xilica en een Meyer Sound Galileo.

Als front-of-house tafel is gekozen voor een Midas Pro 2 tafel, en voor de monitortafel een Roland M-300 systeem.

De floormonitors zijn de d&b MAX12 luidsprekers. Een volledig op Klotz gebaseerd analoog en digitaal multikabel systeem en infra structuur t.b.v. routing van alle gewenste configuraties voor zowel lokale als bezoekende groepen als ook routing naar de foyer installatie.

De gebruikte microfoons waren voor het grote deel van het merk DPA; de draadloze microfoons (zender/ontvanger sets) waren van Sennheiser.

Ook werd er een infotainment systeem aangelegd: een meekijk-optie vanuit de Grotezaal t.b.v. de foyer en ontvangst ruimte, kleedkamers en artiestenfoyer. Daarnaast de weergave van zaalgeluid in foyer en garderobe.

Auditief gehandicapten systeem werd gebaseerd op het merk Listen met hoofdtelefoons, inductielussen en volledig geautomatiseerd laad, opslag & uitgifte systeem.

En als laatste werd een compleet intercom systeem geleverd. Het bedrade deel bestond uit een ASL Pro series voeding, beltpacks, hoofdstations en Beyer Dynamic headsets. Het draadloze deel was van Telex, de BTR700 set compleet met Beyer Dynamic headsets, beltpacks en laadstations.

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits