United Unicam kiest Lectrosonics voor XD-Cam sets

United mbhOktober 2010. United Unicam, bekend van hun werkzaamheden voor programma’s als Boer zoekt vrouw, Opsporing Verzocht, Hart van Nederland en Man bijt Hond, heeft onlangs geïnvesteerd in een aantal Lectrosonics zendersets. De keuze is gevallen op de SR ontvangers van Lectrosonics in combinatie met de SMA beltpack zenders. 

ubfsets

 

 

 

 

 

De SRA ontvanger is in dit geval uitgevoerd als slot-in ontvanger zodat deze rechtstreeks bij de Sony XD-Cams kon worden ingebouwd. Op deze manier kunnen door 1 dual ontvanger, 2 beltpackzenders worden ontvangen en worden opgenomen op de camera. Dit gaf voor de cameralieden van United zoveel vrijheid in werken dat er gelijk meerdere sets zijn aangeschaft.

Als de ontvangers in een later stadium als portable ontvanger in een mixer tas moeten worden gebruikt, dan volstaat het omwisselen van de back-plate van de ontvanger. sraxdcamMet een andere back-plate zijn er twee audio uitgangen en één DC ingang op de achterzijde van de ontvanger aanwezig en kunnen dan dus zo worden ingepast in de ENG sets.

 

Tech. note betreffende de Lectrosonics ontvangers als slot-in ontvanger in camera's: Bij Sony is het tot nu toe zo dat 1 audio kanaal via de slot-in module kan worden opgenomen. Het tweede audio kanaal wordt via een adapter achterop de camera gestoken om op die manier te worden opgenomen. Hoe het bij de nieuwe generatie Sony camera's wordt uitgevoerd is op dit moment nog niet bekend, maar de vraag naar twee kanalen slot-in bij de XD-Cams is bij Sony bekend. Andere fabrikanten zoals Panasonic en Ikegami hebben deze voorziening wel standaard in hun camera's zodat daar de 2 audio kanalen afkomstig van de Lectrosonics SRA ontvanger rechtstreeks via de slot-in module kunnen worden opgenomen.

edit: Sinds 8 september 2011 zijn alle onderdelen van United Broadcast Facilities verdergegaan als United.

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits