Meyer Sound M1D voor Vrije Universiteit

Recent werd de grote congreszaal van de Vrije Universiteit van Amsterdam voorzien van een Meyer Sound line array luidspreker systeem. De zaal heeft 785 stoelen en wordt met name gebruikt voor AV presentaties, congressen, lezingen en colleges. Gezien de programmering werden er extreem hoge eisen gesteld aan de spraakverstaanbaarheid. Het is een akoestisch lastige ruimte met veel reflecterend beton en een breed balkon.

De installatie is gebaseerd op Meyer Sound line array type M1D. Er zijn 22 luidspreker elementen als een links-rechts systeem gevlogen opgesteld. Custom vlieggrids zijn ontwikkeld om vanuit één draaipunt de luidspreker array's horizontaal bij te kunnen stellen, naar gelang de stand van de klankkaatsers.

Het toegepaste type M1D is de kleinste luidspreker uit de line array series van Meyer Sound. De self-powered M1D weegt maar 14kg en is gering van formaat. Deze eigenschappen, gecombineerd met de hoge prestatie, heeft er voor gezorgt dat type M1D in veel vergelijkbare installaties is toegepast. Zo wordt M1D als hoofdsysteem gebruikt bij het Bimhuis te Amsterdam, Cultureel Centrum de Pas te Heesch, Theater Kerkrade, de Hermitage te Amsterdam, theater 't Kielzog te Hoogezand en KIT Tropentheater te Amsterdam.

De installatie is aangevuld met twee 700-HP High-Power subwoofers, UPM-1P infills en de monitoring is van Sound Projects X-act. Het complete digitale multibekabeling systeem is van het merk Riedel, onderdeel Rocknet.

Nieuwsflits

Nieuwe producten tijdens de IBC 2017 - ...

IBC Locatie Audio avond 15-09-17 - 19:30 ...

AEM vertegenwoordigt al weer 15 jaar Meyer ...

Pieterskerk Leiden kiest voor Meyer Sound ...

Black Friday Sale 25-11 aanbiedingen en ...

IBC Locatie Audio avond - 9 september ...

Nieuws archief  

Doorzoek nieuwsarchief

Meld u aan voor onze Nieuwsflits