This image for Image Layouts addon

Introducing RF|Scout

RF|Scout is een low-cost, breed inzetbare, innovatieve oplossing voor theaters, concertzalen, poppodia, evenementenlokaties én engineers!

Realtime frequentie informatie

Voor elk podium, realtime informatie over welk deel van het spectrum vrij, en welk deel door storingen onbruikbaar is. Geen theoretische lijstjes, maar wat er werkelijk vrij beschikbaar is op die lokatie voor onze draadloze microfoons, IEM's en intercomsystemen. Dit is wat RF|Scout biedt!
Echte data, geen lijstjes
Tot nu toe moest men zich baseren op theoretische lijsten van de overheid van TV/Radio zenders. Echter, deze modellen zeggen niets over andere zenders, alle denkbare stoorbronnen, al aanwezige zenders, hoe hard de storing is, en of de laatste wijzigingen in de lijsten zijn doorgevoerd.

RF|Scout maakt het hele spectrum ter plaatse zichtbaar van 108MHz tot 3GHz, dus niet alleen de voor draadloze microfoons cruciale UHF band, maar ook de VHF, DECT, 4G Intergap, 5G intergap, WiFi/2.4 etc.
Multi-user
RF|Scout is multi-access en geschikt voor tablets, laptops en PC's.  Zo kan b.v. een theater de informatie op een scherm op het zijtoneel tonen, en bij binnenkomst aan de bezoekende engineer toegang aanbieden op hun device.  

Een stapje verder en bezoekende engineers kunnen vooraf, voordat ze op de locatie aankomen (!), inloggen en hun planning maken op basis van werkelijke gegevens in de zaal welke ze binnenkort gaan bezoeken. En desgewenst kunnen RF specialisten op ieder moment ter plaatse meekijken.
Low Cost
"Voor de kosten van een kop koffie per dag". Dat is onze ambitie om de RF|Scout dienst zo laagdrempelig als mogelijk aan te bieden. Het enige dat er verder nodig is, is een open internet connectie* en een kleine RFS-Node hardware, welke op het zijtoneel wordt geplaatst.

*niets bijzonders: de dataload van een RF|Scout node is verwaarloosbaar
Image
This image for Image Layouts addon

Introducing
The Base Spectrum Info

Het basisscherm geeft een overzichtelijk beeld van het gewenste frequentiebereik, waar reeds andere zenders staan (bv DVB-T digitale omroepzenders, lokale zenders, ENG ploegen), en waar het spectrum vrij is. Realtime. Simpel.
This image for Image Layouts addon

Keep it simple
RF Scout Markers

De hoofdgebruiker kan algemene markers aangeven op specifieke spot-frequenties, of frequentie-gebieden. Bijvoorbeeld bekende DVBT-zenders in de buurt, of "zenders van het huis". Deze markers horen bij de RF-Scout node, en elke gebruikers kan, ieder voor zich, deze aan/uit schakelen.
This image for Image Layouts addon

Make it sweet
Private Markers

Elke gebruiker heeft daarnaast zijn eigen "Private Markers". Ideaal voor het labelen van de eigen zenders of specifieke "aandachtsgebieden". Ook deze markers zijn apart aan/uit te zetten.
This image for Image Layouts addon

Make it easy
TV Channel layover

MHz of TV kanaal? Beide termen worden door elkaar gebruikt om frequenties te benoemen, dus staat er aan de onderzijde van de grafiek altijd de exacte frequentie in MHz, maar met de "TV Channel Layover" zie je ook bovenaan gelijk in welke TV band je dan zit. Ook deze functie kun je per gebruiker zelf aan/uit zetten.
This image for Image Layouts addon

What Happened?
De Delta Trace

De Delta Trace geeft het verschil tussen de Realtime scan en een voorgeselecteerde scan. Klinkt als een eenvoudige feature, maar het is een zeer krachtige functie! Een strakke blauwe lijn? Dan is alles zoals verwacht. Elke afwijking (een zender die er had moeten zijn maar er niet is, of andersom een zender die je niet verwachte maar er nu wel opeens is) springt direct in het oog.
This image for Image Layouts addon

Share!
5 Gebruikers

Elke RF Scout geeft standaard toegang voor vijf vaste gebruikers, welke altijd en overal vandaan op de de RFScout database kunnen inloggen. Ook vanuit kantoor, ook vanuit thuis, ook vanuit Sydney.
This image for Image Layouts addon

Hotlinks!
Gast Gebruikers

Gast-engineer binnenkort op bezoek? Stuur vanuit RFScout eenvoudig een Hotlink, en de gast-technicus heeft zo lang als jij bepaald (max 1 week) toegang tot de data van de RF Scout op jouw locatie, met jouw RF Scout Markers!
This image for Image Layouts addon

exchange
Export to WWB / WSM e.a.

RF Scout maakt CSV (real time data), CSV-Peak en PNG (grafisch) exports voor uitwisseling van scandata met programma's als Shure's Wireless Work Bench en Sennheiser Wireless System Manager

Kosten

RF|Scout
RF|Scout "Eén kop koffie per dag"

Onze ambitie is altijd geweest: "het moet laagdrempelig en voor elke lokatie bereikbaar zijn: lasten we zeggen: hetzelfde als één kop koffie per dag"

De RFScout oplossing is een abonnementvorm en kost € 2,72 per dag (of je moet aantonen dat de koffie bij jullie in de foyer goedkoper is, dan kijken we er nog eens naar :-). Dit is voor 5 vaste gebruikers, 3 Hotlink guests, alle genoemde features, én gebruik van de RFS-Node welke wij je toesturen.

INTRODUCTIE SPECIAL:  voor zo langs als dat we dit doen: géén eenmalige administratie/setup- of verzendkosten!

RF|Scout PoE Voeding
RF|Scout PoE Voeding€ 40

De RFS-Node wordt via PoE (Power over Ethernet) gevoed, vanuit bv een PoE+ Switch (IEEE 802.3at compatible). Deze losse PoE voeding is voor iedereen zonder beschikbare PoE switch poort.

Disclaimer: RF|Scout is in ontwikkeling. AEM behoudt zich het recht voor op ieder moment besproken features of ander aspecten aan RF|Scout  te wijzigen, te laten vervallen, uit te stellen, af te splitsen, te verbeteren of uit te breiden :-) Aan deze pagina of andere uitingen rond RF|Scout kunnen geen rechten worden ontleend.